Monday , August 19 2019
Home / Latest Articles / Доделување на награди и признанија за сезона 2018

Доделување на награди и признанија за сезона 2018

На 31 јануари во ресторанот Ден и Ноќ во Скопје, се одржа свеченото доделување на награди и признанија за достигнувањата на возачите во 2018 година и тоа во четири дисциплини: Ридски шампионат, кружен шампионат, слалом и картинг шампионат.

Ова се возачите кои го одбележија повторното раѓање на автомобилизмот како спорт во Македонија, после долгата голгота која траеше во овој спорт во нашата држава, додека БрзКруг подготвува специјално изненадување за сите победници во најбројните класи во 2019:

 

1.Шампионат на Македонија во Автомобилизам на Ридски Патеки

Класа 1 до 1150 цц група А со анекс за Југо 55

Александар Георгиевски – АКК Кастум кар

Филип Василевски – АКК Никола Карев

Михајло Лазаревски – АКК Кастум кар

Класа 2 до 1400 цц група Н

Тоше Темелковски – АКК Никола Карев

Марио Велковски – АКК Кастум кар

Коста Николовски – АКК Кастум кар

Класа 3 до 1600 цц група Е1

Филип Џуклески – АКК Никола Карев

Ванчо Мижовски – АКК Перформанс

Благоја Димитровски – АКК Автоклиника

Класа 4 до 2000 цц група Е1

Југослав Милошевски – АКК Никола Карев

Марко Мишевски – АКК Никола Карев

Спирко Петрушевски – АКК Автоклиника

Класа 5 до 2000 цц група Н И СП

Даниел Блажевски – АКК Примо АВЈ

Давид Малинковски – АКК Кастум кар

Деан Георгиевски – АКК Примо АВЈ

Класа 7 над 2000 цц група Е1

Александар Христов – АКК Примо АВЈ

Екрем Мемиши – АКК Автоклиника

Ненислав Петковиќ –АКК Никола Карев

Екипен пласман – Шампионат на Македонија во автомобилизам на ридски патеки

АКК Никола Карев

АКК Кастум кар

АКК Примо АВЈ

 

2. Шампионат на Македонија во автомобилизам на кружни патеки

Класа 1 до 1150 цц група А со анекс за Југо 55

Филип Василевски – АКК Никола Карев

Александар Георгиевски – АКК Кастум кар

Никола Попевски – АКК Никола Карев

Класа 2 до 1400 цц група Н

Мартин Делев – АКК Кастум кар

Марио Велковски – АКК Кастум кар

Тоше Темелковски – АКК Никола Карев

Класа 3 до 1600 цц група Е1

Амет Орхан – АКК Автоклиника

Филип Џуклески – АКК Никола Карев

Перо Георгиевски – АКК Кастум кар

Класа 4 до 2000 цц група Е1

Давид Малинковски АКК Кастум кар

Бојан Петрушевски – АКК Автоклиника

Југослав Милошевски – АКК Никола Карев

Класа 7 над 2000 цц група Е1

Ненислав Петковиќ – АКК Никола Карев

Даниел Младеновски – АКК Никола Карев

Миле Тодоров – АКК Никола Карев

Екипен пласман – Шампионат на Македонија во автомобилизам на кружни патеки

АКК Никола Карев

АКК Кастум Кар

АКК Автоклиника

 

3.Шампионат на Македонија во Авто Слалом

Класа 1 до 1600 кубни сантиметри – стандардни возила

Христаки Давитковски – АКК Примо АВЈ

Горан Јовановски – АКК Скопје

Маја Милошевска – АКК Никола Карев

Класа 2 над 1600 кубни сантиметри – стандардни возила

Кире Ставров – АКК Примо АВЈ

Александар Ангеловски – АКК Автоклиника

Симон Христов – АКК Примо АВЈ

Класа 3 до 1600 кубни сантиметри –тркачки возила

Маја Милошевска – АКК Никола Карев

Христаки Давитковски – АКК Примо АВЈ

Мојсие Милосавлевски – АКК Скопје

Класа 4 над 1600 кубни сантиметри – тркачки возила

Југослав Милошевски – АКК Никола Карев

Ненислав Петковиќ – АКК Никола Карев

Миле Тодоров – АКК Никола Карев

Екипно Слалом

АКК Примо АВЈ

АКК Никола Карев

АКК Скопје

 

4. Отворен шампионат на Македонија во Картинг

Класа 60 Baby

Петар Богатиновски – Црвена Звезда

Стефан Стефановски – Стефановски

Дамјан Давидовски – ПСС

Класа 60 MINI

Васил Апостоловски – Свифт

Олег Стефановски – Стефановски

Лука Бошковски – Арт Моторспорт

Класа РЕНТАЛ

Масимо Тасевски – Кастум кар реисинг тим

Мартин Костовски – Кастум кар реисинг тим

Даријан Јаневски – Кастум кар реисин тим

Отворен шампионат на Македонија во Картинг – Категорија Клубови

Стефановски Рејсинг тим

Кастум кар Рејсинг тим

Арт Моторспорт Скопје

Check Also

WRC Финска: Танак во водство, неговите тимски колеги во проблеми

Возачот на Toyota От Танак ја зголеми предноста на Рели Финска, но неговите колеги наидоа …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *