Monday , January 18 2021
Home / Latest Articles / Европската TCR Серија го објави календарот за оваа година

Европската TCR Серија го објави календарот за оваа година

Поради пандемијата на COVID19 се блокираше речиси целиот свет. Но како што изгледа, работите омекнуваат…

После доста измени Европската TCR Серија го претстави календарот за 2020 година кој се протега од август до ноември. Од почетокот на годината неколку пати календарот беше променет, но засега ќе изгледа вака:

21-23 Август – Пол Рикар
11-13 Септември – Золдер
25-27 Септември – Монца
9-11 Октомври – Барселона
22-24 Октомври – Спа-Франкоршамп
6-8 Ноември – Јарама

Останува да се надеваме дека ова ќе биде конечниот календар…

Check Also

Дакар 2021: 14та Дакар титула за „Г-дин Дакар“

Француската офроуд легенда Стефан Петерхансел дојде до рекордна 14-та Дакар титула, откако победи на 2021 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *