Monday , March 30 2020
Home / Latest Articles / Женското рели продолжува и оваа година

Женското рели продолжува и оваа година

Автомобилистичката федерација на Македонија (АФМ) и клубовите членки на АФМ на 07.03.2020 организараат „Женско рели“ на 07.03.2020 по повод меѓународниот Ден на жената – 8 март.

Програма
Сабота, 07.03.2020 (Спортски центар Борис Трајковски, Скопје)

08:30-09:30 Административни проверки и верификација
09:45 Брифинг со натпреварувачи
10:00 Свечено отворање на натпреварот
10:30 Старт на натпреварот
13:00 Прогласување на победници (Ресторан Ден и ноќ)

Натпреварот ќе се состои од 2 етапи:

1. етапа – возење по патна книга со зададено максимално време и задолжително поминување низ контролни точки.

2. етапа – брзински испит во вешто возење т.н. гимкана.

Учеството за сите екипажи е бесплатно.

Пријавување и сите дополнителни информации на [email protected]

Check Also

Агрегати што „вртат“ до 20.000 вртежи (ВИДЕО)

Во светот на атмосферските агрегати единствен начин да ја подигнете силата на вашиот автомобил или …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *