Friday , March 22 2019
Home / Latest Articles / Опасен одрон на карпи на јужниот излез од Велес, проблемот стои со години…

Опасен одрон на карпи на јужниот излез од Велес, проблемот стои со години…

На јужниот излез од Велес веќе одамна демнат огромни карпи кои искрено, делуваат доста опасно во моментот кога се поминува на патот.

Досега делуваа опасно, но после овој одрон, овој дел дефинитивно веќе не делува, туку стана опасен за проаѓање.

Како што може да се види по фотографиите, огромен дел од карпите е паднат, но се очекува и се страхува дека останатиот дел кој е поголем, во секој момент може да падне.

Одронот го покри патот, но и железничката пруга која го поврзува јужниот дел од Македонија во правец на Грција, a сообраќајот е тотално блокиран.

За среќа во овој опасен случај жртви нема, ниту повредени, но алармот за опасност треба да остане на највисоко ниво, за што побрзо не само расчистување, туку и превземање на соодветни мерки за решавање на овој долгогодишен проблем…


Check Also

WRC: Зошто е Рели Мексико едно од најопасните? Он-борд видео Себастиен Ожие

Ова видео е најдобар пример зошто Рели Мексико е едно од најопасните во календарот Ова …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *