Wednesday , September 19 2018
Breaking News
Home / Latest Articles / Официјално откривање на McLaren Senna; Многу коњи, малку кила!

Официјално откривање на McLaren Senna; Многу коњи, малку кила!

Она што е познато е дека за овој автомобил се зборуваше одамна, но тајната се чуваше до последен момент

Одамна се очекуваше да излезе ова чудо од автомобил. Вистинските состојки се многу коњски сили во екстремно лесна каросерија, тоа е веќе познато, но начинот на кој се тоа е склопено сеуште не е познат во детали. Името на овој модел се чуваше во тајност и во тоа упеаа креаторите на овој хипер автомобил, оствартувајќи ја целта до последен момент, пред неговото откривање.

Автомобилот располага со 800КС, 800Њм вртежен момент, а тежи 1.298 килограми. Ќе бидат направени 500 модели, а ќе чини преку милион долари. Со нетрпение очекуваме повеќе детали.

Check Also

Маестрално возење на Вуков на Ушче; Од 13-та позиција до прва, но не и до победа…

Изминатиот викенд на уличната патека Ушче во Белград се одржа финалето на шампионатот на кружни …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *