Friday , March 22 2019
Home / Latest Articles / Подготвени за Водно 2? (Најава)

Подготвени за Водно 2? (Најава)

Официјално насловена како „Водно 13ти Ноември Ослободување на Град Скопје“ воедно е и втората трка која ќе се одржи на добро познатата патека на падините на Водно, во организација на АКК Скопје.

Огромен број на публика го очекува овој настан, исто како и возачите кои ќе настапат, додека после оваа трка ќе бидат познати шампионите за оваа година.

Легендарното Водно по втор пат ќе се одржи овој викенд 10-11.11.2018 година.

Програмата за сабота изгледа вака:

Од 07:30 до 10:00 пред хотелот Средно Водно ќе се одржи технички преглед и верификација на возилата, додека веднаш после тоа во 10:30 ќе се одржи првата седница на жири комисијата. За 11 часот закажан е брифингот на возачи, за веднаш после тоа во 11:30 часот натпреварувачите во организирана колона да се упатат кон стартот. Слободниот и официјалниот тренинг се закажани за 12:30 часот, кои започнуваат еден после друг. После тренингот, автомобилите остануваат во Парк Ферме на затворениот паркинг пред Хотел Средно Водно.

Во недела, денот за трка, во 09:30 часот е закажан брифинг со возачите, додека во 10:00 часот организираната колона со натпреварувачките автомобили ќе се упати кон стартот. Во 10:45 часот е закажано свеченото отварање на стартот кај Олимписко село. Првата трка започнува во 11:00 часот, додека втората трка е закажана со официјален старт во 12:30 часот.

Па затоа, децата за рака и правец на трка. Трките се вистински начин да се научат децата од мали нозе дека улиците не се тркачка патека…

ПОВЕЛЕТЕ НА ВОДНО, ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

Check Also

WRC: Зошто е Рели Мексико едно од најопасните? Он-борд видео Себастиен Ожие

Ова видео е најдобар пример зошто Рели Мексико е едно од најопасните во календарот Ова …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *