Tuesday , June 2 2020
Home / Latest Articles / Потсетување на МАКАР, Руското чудовиште на шест тркала

Потсетување на МАКАР, Руското чудовиште на шест тркала

6×6 креацијата на Mercedes, за МАКАР е како мало детенце.

Руските дизајнери на автомобили располагаат со многу фантазија кога станува збор за изработка на возило за сите терени и сите временски услови.

Тие се навистина способни да направат незапирливо возило, а единствената работа што може да го запре е празен резервоар. Макар, пред неколку години подготви возило наречено Снегоболотоход МАКАР.

Моментално направени се само неколку примероци (досега само 4 со иста спецификација) за кои малку се знае. Познато е дека користи мотор на Toyota кој преку автоматски менувач ја пренесува силата на сите шест тркала.

Тежината на возилото е 2,6 тони, а резервоарот за гориво има капацитет од 400 литри. Според непотврдени информации, може да потроши 16 литри гориво на 100 км отворен пат, а максималната брзина што може да ја достигне е 107.5 км на час.

Во 2012, беше спроведен 20-дневен тест на Урал и полуостровот Јамал во Сибир.

Check Also

Vuković Motorsport го претстави унапредениот Renault Mégane RS EVO TCR

Vuković Motorsport го претстави унапредениот Renault Mégane RS TCR, наречен EVO. Во споредба со претходната …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *