Tuesday , June 2 2020
Home / Latest Articles / Ридско-брзинската TCR Серија презакажана за 2020

Ридско-брзинската TCR Серија презакажана за 2020

Деби сезоната на ридско-брзинската TCR Серија, неуспешна…

Ридско-брзинската TCR Серија која за прв пат оваа сезона требаше да стартува, поради недостаток на натпреварувачи ќе биде презакажана за следната 2020 година, при што организаторите веруваат дека следната година ќе привлечат поголем број на пријави.

Она што беше познато е дека двајца Европски шампиони на ридски патеки беа пријавени, Македонскиот возач Игор Стефановски и Српскиот возач Никола Миљковиќ, а она што сега го дознаваме е дека тоа се и единствените пријавени возачи.

Првиот обид излезе неуспешен, а останува да се надеваме на пристојна бројка на натпреварувачи следната година.

Check Also

Vuković Motorsport го претстави унапредениот Renault Mégane RS EVO TCR

Vuković Motorsport го претстави унапредениот Renault Mégane RS TCR, наречен EVO. Во споредба со претходната …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *