Wednesday , July 18 2018
Home / Latest Articles / Се враќа легендарниот Скопски Круг!

Се враќа легендарниот Скопски Круг!

Моментално се наоѓаме на 15-тина дена од враќањето на легендарната кружна трка во Скопје на патеката кај Македонска Телевизија, која е во организација на Примо АВЈ. Се очекуваат голем број на возачи од Балканот, а конечната бројка ќе биде дефинирана за многу кратко време. Следуваат многу детали за кои ќе ве известуваме штом ги добиеме.

Програма:

Петок 20.10.2017
– Технички преглед и верификација 16:00-20:00 ч.

Сабота 21.10.2017
– Технички преглед и верификација 08:00-09:00ч
– Прва седница на жири 10:00ч
– Брифинг со натпреварувачите 11:00ч
– Неофицијален и официјален тренинг 12:00ч
– Втора седница на жири 18:30ч

Недела 22.10.2017
-Брифинг со натпреварувачите 10:00ч
– Свечено отварање 11:00ч
– Почеток на натпреварот 12:00ч

Официјално, објавен е правилникот, а ние го пренесуваме во целост:
Check Also

WTCR Словакиаринг: Доминацијата на Hyundai на квалификациите, се претвори во доминација на VW групацијата на првата трка

На доста топло време денес, на патеката Словакиаринг крај Братислава се одржа првата трка од …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *