Saturday , December 15 2018
Home / Latest Articles / Се е подготвено за старт на Кичево 2!

Се е подготвено за старт на Кичево 2!

Како што веќе најавивме, овој викенд во Кичево се одржува втората трка од шампионатот на кружни патеки во Македонија

После одржаниот брифинг и технички преглед на возачите, се е подготвено за старт на денешните тренинзи. На стартот ќе се појават 21 автомобили во пет различни класи.

Во класа I имаме 6 натпреварувачи, во класа II двајца, во класа III шест натпреварувачи, во класа IV исто така шест натпреварувачи, додека во класата VII имаме еден натпреварувач.

За мерење на време е ангажирана екипата Timing Solution Macedonia, која ќе се потруди за брзи и точни времиња.

 

Check Also

WRC: Официјално, Себастиен Леб се враќа во WRC со 2-годишен договор со Hyundai

Деветкратниот WRC шампион, а воедно и најкомплетниот возач на сите времиња, Себастиен Леб, официјално се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *