Monday , July 6 2020
Home / Latest Articles / Целосно откажани Европскиот Шампионат на ридски патеки и Европскиот Куп

Целосно откажани Европскиот Шампионат на ридски патеки и Европскиот Куп

Поради моменталната ситуација со пандемијата на COVID19, 2020 изданија на Европскиот Шампионат на ридски патеки и Европскиот Куп на ридски патеки кои се под капа на Светската автомобилска федерација (ФИА) се официјално откажани.

Оригиналниот календар на Европскиот Шампионат се состоеше од 12 трки во исто толку држави, одржани од средината на Април до средината на Септември. Девет од 12-те закажани трки беа официјално откажани на состанокот на комисијата за ридски трки на 26 мај.

Можната бројка на трки кои би можеле да се организираат беа недоволна бројка за одржување на статусот за шампионати и купови. За жал, ќе мораме да почекаме до следната сезона за сведочење на спектакуларните ридски трки од Европскиот Шампионат…

Check Also

Bugatti Pur Sport… Да, Bugatti Pur Sport

Bugatti почнува да личи на нешто. Bugatti Pur Sport почетно требаше да биде претставен на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *