Thursday , May 23 2019
Home / Balkan Automoto / Avala 2018: Dragan Filipovic apsolutno nepobediv u 2018 godinu!

Avala 2018: Dragan Filipovic apsolutno nepobediv u 2018 godinu!

Vozac XM Racing Team-a Dragan Filipovic je i te kako pokazao svoje znanje i umece na krugu.

Nije hteo da vozi Avalu, ali srce je jace od razuma. U petak dan pred trku je popunio prijavu i izvadio licencu za brdske trke i gas na Avalu. Ovako je on objasnio vikend:

“Posle uspesne sezone na kruznim stazama, 4 trke, 4 pol pozicije, 4 ubedljive pobede sam odlucno parkirao auto u garazu i prodao gume da ne bih vozio Avalu.

Iako je to moja omiljena brdska staza, ujedno i omiljen trkacki teren, na kome drzim rekord u klasi i nikad nisam izgubio. Kako je pocela da se primice sama trka sve sam vise bio u pripremama za istu pomazuci kolegi iz kluba XM Racing Team.

U petak ujutru sam podlegao pritisku, otisao u savez popunio prijavu za trku i izvadio licencu. Kolega Predrag Stefanovic mi je nesebicno pozajmio gume da bih vozio trku na cemu sam mu neizmerno zahvalan.

Iz voznje u voznju sam bio sve brzi i skidao vreme, vec na 2-om treningu sam oborio proslogodisnji, da bih na kraju u 2-oj trci skinuo isti za jos 2.5 sekunde. Naravno pobedio sam u klasi i zavrsio 7 u generalnom plasmanu. Staza i uslovi su bili odlicni, kao i sama satnica i organizacija trke.

Za kraj bih zeleo da se zahvalim Klubu XM Racing Team za ustupljen auto, Sponzorima, mom timu mojim prijateljima i publici koja me je podrzavala na poznatim krivinama. Sportski pozdrav do sledece sezone.” – izjavio je Filipovic za BrzKrug.

Check Also

Возбудлив старт на сезоната во Кичево (Извештај)

Со првата трка одржана на патеката во Кичево, започна шампионатот на Македонија во автомобилизам Како …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *