Friday , October 18 2019
Home / Latest Articles / F1: Која е тајната позади новите револуционерни ретровизори на Ferrari? (ВИДЕО)

F1: Која е тајната позади новите револуционерни ретровизори на Ferrari? (ВИДЕО)

Која е тајната позади новите револуционерни ретровизори на Ferrari и која е нивната функција?

На претсезонските Ф1 тестирања видовме неколку иновации на болидите, а една од нив се аеро-ретровизорите на Ferrari SF71H. Всушност уште на презентација на новиот Ferrari SF71H ги забележавме новите, револционерни ретровизори. Која е намената на овие ретровизори и како функсионираат?

На нивниот внатрешен заден дел е поставен разделител во облик на клин кој што го насочува протокот на воздух во внатрешноста на куќиштето на ретровизорот. Воздухот кој што поминува низ внатрешноста на ретровизорот има два ефекти: ги намалува влечната сила и турбуленциите на задниот дел од болидот и го насочува воздухот надолу, кон страничниците на болидот, што создава подобар аеро-ефект.

Кој ќе биде тимот што прв ќе ги копира овие револуционерни ретровизори?

Check Also

Опасно превртување на Мирко Миловановиќ на Авала…

Овој викенд близу Белград, се одржа ридската трка Авала која е последна во шампионатот во …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *