Tuesday , September 22 2020
Home / Latest Articles / F1: Трките во Формула 1 ќе започнуваат подоцна?
Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF70H leads at the start of the race. 28.05.2017. Formula 1 World Championship, Rd 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: [email protected] - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

F1: Трките во Формула 1 ќе започнуваат подоцна?

Постои можност за поместување на времето за старт на трките во Формула 1.

Оваа опција ја разгледува новата управа на комерцијалните права во Формула 1, со цел да се зголеми гледаноста и популарноста на овој спорт.

Во овој момент и веќе со децении наназад трките во Европа започнуваат во 14 часот. Се разгледува опцијата за стартот да биде поместен за нешто повеќе од еден час, во 15:10 часот. Дополнителните 10 минути би биле искористени за повеќе реклами и поопширни најави.

“Либерти Медиа”, сопствениците на комерцијалните права во Формула 1, веќе во текот на следната недела ќе се сретнат со големите телевизиски куќи и ќе разговараат за условите за реализација на овој план.

Исто така се планира и тренинг-сесиите и квалификациите да бидат поместени. Ова промена ќе се однесува само на европските трки.

Check Also

Вуков: Валелунга е една од најтешките патеки во Италија

Изминатиот викенд на патеката Валелунга во Италија се одржа четвртата рунда од Италијанскиот Порше Карера …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *