Thursday , October 18 2018
Home / Latest Articles / F1: Mercedes тестираше ново светло за на дожд

F1: Mercedes тестираше ново светло за на дожд

Шампионскиот Формула 1 тим, Mercedes AMG F1, на денешниот тест во Барселона тестираше ново светло за на дожд.

Денеска во Барселона започна првиот тест во текот на оваа сезона, кој што ќе трае во текот на следните два дена. Во текот на утрината, до паузата за ручек, најбрз беше возачот на Haas F1, Ромен Грожан.

Mercedes беше тимот што се реши да тестира иновација. Станува збор за нова поставеност на светлата за дожд, со цел да се зголеми прегледноста при отежнати услови на патеката.

Check Also

Мартин Делев после Скопски Круг: За оваа патека потребен е сериозно подготвен автомобил!

Мартин Делев и покрај проблемите со автомобилот кои ги има низ целата година, се одлучи …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *