Thursday , October 18 2018
Home / Uncategorized / Hyundai Genesis сака да ги предизвика Ferrari и Porsche со својот нов супер-автомобил

Hyundai Genesis сака да ги предизвика Ferrari и Porsche со својот нов супер-автомобил

Се чини дека само небото може да биде граница за луксузниот бренд на Hyundai, Genesis, откако Корејците објавија дека работат на свој супер-автомобил.

Со овој свој проект, Hyundai сакаат дорекно да ги предизвикаат Ferrari и Porsche. Како што се чини овој проект на на хартија, Корејците се на добар пат да ја постигнат посекуваната цел.

“Дефинитивно работиме на проектот за супер-автомобил. Всушност, ние планираме да го објавиме во текот на следната недела. Не можам да ви кажам ништо повеќе од ова, но бидете сигурни дека работиме на проектот.” – потврдија од Hyundai.

Овој проект најверојатно ќе биде реализиран во следните две години и ќе биде во облик на купе со две врати. Тој ќе биде придвижуван од мал мотор со внатрешно согорување, кој што ќе биде поддржан од електор-мотор и батерии.

Check Also

WRC Монте Карло: Танак се поблиску до Ожие

Предноста на Себастиен Ожие се стопи на 14.9 секунди после негова грешка, а тоа му …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *