Saturday , July 20 2019
Home / Balkan Automoto / Paunovic: Pred nama je nova sezona, cilj je podium u generalu

Paunovic: Pred nama je nova sezona, cilj je podium u generalu

Nakon relativno teske sezone, pomesanih emocija, dosta problema i slavlja, porazgovarali smo sa trece plasiranim u generalnom plasmanu u najpopularnoj klasi Jugo Hibrid, Milosem Paunovicem Bambalom

Nakon krstenja u klasi Mali N, Paunovic odrice se doata toga i prelazi u najzescu klasu, sa jednim ciljem, odmeravanje snage sa najboljim vozacima.

Trece mesto u generalnom plasmanu je i te kako uspeh, s tim sto nema svako za mentora Mirka Milovanovica i mehanicara poznatog Bobisu pored kojih je visoki plasman zagarantovan. Da ne razvlacimo, da cujemo impresije direktno od Paunovica.

“Posle manje vise uspesne sezone u malom n-u 2017 godine odlucujem se na kupovinu hibrida. Uz promenu klase doslo je i do promene kluba pa u sezonu 2018 ulazimo sa totalnom promenom.

Prva kruzna trka se vozila na Miseluku, gde sam se solidno snasao u novom autu i startovao 10ti, a zavrsio 6. 2 nedelje nakon toga odlazimo u Banja Luku sa osvezenim motorom, kog je Bobisa izuzetno spremio.

Na kvalifikacijama je doslo do raznih vozackih gresaka pa sam tu startovao 10ti, a na trci izborio 4to mesto i to je jedna od trka koje pamtim po lepom iskustvu.

Nakon toga odlazimo u Kraljevo koje je po mene bilo malerozno, na kvalifikacijama dolazi do kvara menjaca, a na trci do moje greske i krivljenje ventila.

Za finis sezone smo imali Usce, automobil ponovono izuzetno spreman od strane tjunera. Prvi trening odlicno 4to vreme ali na drugom sam na zalost imao kontakt sa ivicnjakom kod mosta. Na kraju 11ta startna pozicija.

U nedeljnu trku sam usao sa velikom zeljom za sto boljim plasmanom pa tako pocinjem sa jakim tempom od samog pocetka. Burna trka, dosta smenjivanja pozicija ali na kraju 3 mesto sto mi je i obezbedilo 3 mesto u generalnom plasmanu.

Ovom prilikom bih pre svega da se zahvalim svim prijateljima koji su uz mene tokom citave sezone, sponzorima, tjuneru Bobisi na odlicno odradjenom poslu i naravno svom klubu Ak Djelmas Sport i mentoru Mirku Milovanovicu koji me savetuje tokom cele sezone i koji je dobrim delom zasluzan za moj uspeh, i naravno puno zhvalnosti portalu Brzkrug na pracenju cele sezone 2018″. – izjavio je Paunovic.

Pored sezonu na kruznim trkama, Paunovic nije mogao da odbije finale sampionata na brdskim stazama na Avali, gde je pobedio rekordom staze za klasu hibrid.

Check Also

Ристо Вуков со трета стартна позиција на Берановац

Овој викенд на воениот полигон Берановац крај Краљево во тек е третата рунда од Српскиот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *