Wednesday , June 3 2020
Home / Latest Articles / Vuković Motorsport го претстави унапредениот Renault Mégane RS EVO TCR

Vuković Motorsport го претстави унапредениот Renault Mégane RS EVO TCR

Vuković Motorsport го претстави унапредениот Renault Mégane RS TCR, наречен EVO.

Во споредба со претходната верзија, моделот EVO доби подобрувања во моторот, а исто така го доби името Renault Sport TCe Engine. На автомобилот подобрена е аеродинамиката и суспензијата, како и менувачот.

Од тимот изјавија дека автомобилот е полесен и побрз. Vuković Motorsport најавија два автомобили за оваа сезона во Европската TCR Серија. Да потсетиме, Vuković Motorsport е приватен тим кој со никаква помош од Renault го конструираше Renault Mégane RS EVO TCR.

Check Also

Европската TCR Серија го објави календарот за оваа година

Поради пандемијата на COVID19 се блокираше речиси целиот свет. Но како што изгледа, работите омекнуваат… …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *