Friday , January 24 2020
Breaking News
Home / Latest Articles / WRC: Започна Монте Карло рели, Ожие најбрз на загревањето (ВИДЕО)

WRC: Започна Монте Карло рели, Ожие најбрз на загревањето (ВИДЕО)

6-кратниот WRC шампион Себастиен Ожие (Toyota) направи најбрзо време на 3.35 километарското загревање, на кое беше за само една десетинка побрз од Тиери Невил (Hyundai)

На третата позиција заврши Еванс пред Танак и Сунинен на четвртата и петтата позиција. По завршувањето на шејкдаунот, ова беа зборовите на Ожие:

„Шејкдаунот не значи многу и не треба да се донесуваат заклучоци од овие резултати, но добриот резултат секогаш е добар знак дека се наоѓате во ритам.“

Првиот брзински испит започнува вечерва од 20:38 часот, што значи ноќен брзинец!

Погледнете го онброд видеото од Себастиен Ожие:

Check Also

Дакар 2020 – 10 Етапа: Петерхансел: Не знам како се случи, но се загубивме!

Дури и самиот тој не може да поверува… Стефан Петерхансел е вистинска икона на Дакар …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *