Sunday , January 20 2019
Home / Uncategorized / WRC Монте Карло: Танак се поблиску до Ожие

WRC Монте Карло: Танак се поблиску до Ожие

Предноста на Себастиен Ожие се стопи на 14.9 секунди после негова грешка, а тоа му овозможи приближување на От Танак

Танак веќе му одзема шест секунди од предноста на Ожие, но потоа почна да ja губи тaa предност, но и уште повеќе време од Ожие поради силниот дожд на следниот брзински испит.

Само што изгледаше дека предноста на Ожие ќе се зголеми на преку 45 секунди, Ожие се изврте на излез од остар свиок и падна во канал покрај патот.

Гледачите веднаш скокнаа да асистираат за помош, успешно, но со загуба од околу половина минута за Ожие.

Оваа драма го дoнесе Танак на 19 секунди од лидерската позиција, за потоа да заработи уште четири секунди и да ја симне предноста на Ожие на 15 секунди.

Дани Сордо остана на третата позиција како прв од Hyundai автомобилите. Веднаш позади него на 10.2 секунди се наоѓа Есапека Лапи, пред Латвала кој е за 1.2 секунди зад Лапи.

После нив следат Мик, Бафие, Еванс, Невил и Брин кој ги комплетираше топ 10-те.

Подолу погледнете ги времињата од топ 10-те после осмиот брзински испит:

Check Also

F1: Cosworth сакаат да прават Ф1 мотор со Aston Martin

Од Cosworth објавија дека би сакале да работат на заеднички проект со Aston Martin за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *