Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Боли од што е спора, но интересна бидејќи е несекојдневна; Драг трка помеѓу Mercedes Actros и Scania R500 (ВИДЕО)

Боли од што е спора, но интересна бидејќи е несекојдневна; Драг трка помеѓу Mercedes Actros и Scania R500 (ВИДЕО)

Во следното видео ќе погледнете болно спора трка, но сепак интересна, а потоа следи натпревар во итно сопирање помеѓу овие два титани во светот на транспортот.

Mercedes Actros и Scania R500 се камиони кои иако не сте превозник, доколку сте доволно лудак (во позитивен смисол) би си купиле некој од нив. Зошто да не, се има се може нели?

Во оваа болно спора трка учествуваат овие два транспортни титани. Mercedes Actros располага со 10.7 литарски агрегат со 480КС, додека Scania R500 може да се пофали со 13 литарски агрегат и 500КС.

Што мислите, каков ќе излезе резултатот?

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *