Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Како не треба да стартувате во драг-трка со моќно Фико (ВИДЕО)

Како не треба да стартувате во драг-трка со моќно Фико (ВИДЕО)

Следново видео е добар пример за тоа како не треба да стартувате во драг-трка со Фиќо, посебно ако тоа има многу помоќен мотор од фабричкиот.

Легендарното Фиќо беше и сеуште е многу популарно на Балканот, но како што можете да видите, тоа е популарно и во Соединетите Американски Држави. Овој Fiat 600 е опремен со 2.0-литарски турбо мотор, но немаме податоци за неговата моќност. За колку голема моќ ставува збор, ќе можете да видите во видеото подолу.

Сопствениот на ова Фиќо, Дејвид Николас, активно се натпреварува на американските драг-патеки и може да помине четврт милја за помалку од 11 секунди. Навистина импресивно за Фиќо, морате да се согласите.

Но што ќе се случи доколку притиснете на педалот за гас малку посилно? Погледнете го видеово и ќе дознаете:

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *