Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Лудата колекција автомобили на Пабло Ескобар вредна 4 милиони долари (ВИДЕО)

Лудата колекција автомобили на Пабло Ескобар вредна 4 милиони долари (ВИДЕО)

Сите знаеме за Пабло Ескобар и како успеал да го заработи своето богатство, но исто така знаеме дека бил и голем љубител на скапи автомобили.

Пред неговата смрт, Пабло Ескобар бил проценет на околку 30 милиони долари, што го прави еден од најбогатите луѓе во раните ’90-ти. Тоа што многумина не го знаат е дека Ескобар бил љубител на егзотични автомобили и неговата колекција во тоа време била проценета на околу 4 милиони долари.

Youtube каналот Arich направија видео од неговата колекција автомобили. За жал, голем дел од овие автомобили биле запалени од страна на колумбиската полиција по неговото убиство. Навистина голема штета бидејќи овие автомобили можело да бидат продадени на аукција, но властите во Колумбија сакале да испратат јасна порака и затоа се решиле на таков чекор.

Да ја погледнеме колекцијата на Пабло Ескобар, кој што денес би вредела и стотици милиони долари:

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *