Home / Latest Articles / На вечера во воена зона? Со блиндираниот BMW X7 го можете тоа

На вечера во воена зона? Со блиндираниот BMW X7 го можете тоа

Ако барате блиндиран луксуз, овде ќе го најдете…

За оние кои бараат луксуз и заштита во нивните секојдневни патувања, Канадска компанија го нуди токму тоа. Во понудата стои: Балистичка заштита, заштита од моќни куршуми од автоматска пушка, како и заштита од повеќе кратен напад на рачни бомби. Нивото на заштита BR6 е доволен да запре 7.62 или .308 муниција, како и експлозија од две рачни бомби одеднаш.

На каросеријата на овој теренец нема да најдете хромирани делови, наспроти тоа, цело возило е затемнето да би било неупадливо. Но сепак нешто друго уникатно го поседува овој теренец. Тука е воздушната филтрација, сирени, светла за хитни случаи, можности за ноќно гледање, како и системи за испуштање чад.

Овој блиндиран луксуз го придвижува доработен V8 твин турбо агрегат со 612КС и 8-степен автоматски менувач со мануелни контроли, додека стандардниот агрегат прозиведува 523КС, со што во понуда е и 6-цилиндричен 335КС агрегат. За оваа тежина поради која и суспензијата е специјално доработена, се препорачува V8 агрегатот.

Од компанијата велат дека ова е првиот комерцијален блиндиран X7 теренец кој може да се нарача посебно, а за цената ќе морате директно да се обратите во компанијата Inkas Armored Vehicle Manufacturing.

About vladimir

Check Also

WRC: Утре започнува Рели Хрватска

После одобрувањето за Хрватска рунда во Светскиот рели шампионат минатата година, WRC караванот се враќа …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *