Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Погледнете зошто не се става раката помеѓу динамометарот и гумата! (ВИДЕО)

Погледнете зошто не се става раката помеѓу динамометарот и гумата! (ВИДЕО)

Следново видео е добар пример зошто не треба да ја ставате вашата рака помеѓу динамометарот и гумата, посебно ако станува збор за автомобил со повеќе од 700 коњски сили.

Новиот Chevrolet Corvette ZR1 е вистински автомобил за проверка на неговата моќ на динамометар, посебно доколку имате во предвид дека располага со моќност од 755 коњски сили. Сепак, тоа се фабрички спецификации не се е вистинската моќ што е достапна дирекно на тркалата. Динамоментарот е направа која што ни овозможува да провериме колкава е точно загубата на моќ од моторот до нејзиното пренесување на тркалата.

Но, кога ја правите оваа работа морате да бидете многу претпазливи и да внимавате каде ги ставате вашите раце, посебно не помеѓу динамометарот и тркалата бидејќи тоа може да биде многу скапа лекција.

Па да погледнеме што може да се случи доколку не внимавате:

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *