Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Поради превара со нафта, неколку Porsche суперавтомобили запленети во Холандија

Поради превара со нафта, неколку Porsche суперавтомобили запленети во Холандија

Голем број на суперавтомобили беа запленети од Холандската полиција за животна средина во селото Ерика

Сопствениците на овие автомобили направиле превара со купопродажба на нафта, а се обвинети дека купувале нечист дизел и го продавале како чисто гориво, употребувајќи фалсификувани документи.

Се верува дека од овој бизнис преварантите се здобиле со милиони евра, кои потоа купувале скапи суперавтомобили. Во овој список на суперавтомобили беа вброени ограничена верзија на Porsche 911 Speedster, GT3 RS од 991, 996 и 997 генерациите, Audi RS2 и други.

Претставниците на законот изјавија дека преварантите ја изложиле државата на загадување, како и кршење на законот за продажба на гориво.

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *