Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Топ тема: Дали ви се потребни зимски гуми ако не врне снег, иако е ладно? (ВИДЕО)

Топ тема: Дали ви се потребни зимски гуми ако не врне снег, иако е ладно? (ВИДЕО)

Да појасниме…

Дојде зимската сезона, еуфоријата за промена на летните со зимски гуми веќе заврши. Но дали воопшто се потребни зимски гуми доколку не заврне снег и патиштата се суви?

Доколку мислите дека зимските гуми имаат подобри возни особини од летните на ладен асфалт, се лажете. Но да не измислуваме, погледнете го видеото и тестот кој го направи ова момче, објаснувајќи детално позади воланот на неговиот автомобил.

Законот е закон, но сепак користењето на зимски гуми не го подобрува кочењето и возните особини на сув и ладен асфалт, а за оние кои ќе помислите „Што ако заврне снег додека патувам?“, следете временска прогноза 😉

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *