Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Јапонски ѕвер од Европските ридски патеки; Honda CRX со S2000 мотор (ВИДЕО)

Јапонски ѕвер од Европските ридски патеки; Honda CRX со S2000 мотор (ВИДЕО)

Иако на швајцарскиот ридски шампионат преовладуваат германски автомобили, сепак понекогаш има исклучоци, т.е. јапонски автомобили

Но тоа не се само јапонски секојдневни автомобили.

Во овој случај станува збор за втора генерација на Honda CRX во која е вметнат мотор F20 од S2000.

Моторот е малку доработен, а Руди Фирер кој се натпреварува токму во швајцарскиот ридски шампионат извадил 280КС при 9.200 вртежи во минута од атмосферскиот мотор.

Автомобилот исто така е олеснет, а моментално тежи околу 800 килограми.

Аеро китот, 6-степениот секвенцијален менувач и неверојатните возачки способности го прават еден од најбрзите автомобили во класата Е1 до 2000 кубни сантиметри во Европа.

Подоготвени сте за видеото?

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *