Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Еволуција на легендарната Toyota Supra (ВИДЕО)

Еволуција на легендарната Toyota Supra (ВИДЕО)

1978 прв пат произведена, во 2002 стопирана. Но дали во 2018 ќе бидеме сведоци на повторно раѓање?

Првиот модел на Toyota Supra беше произведен во 1978, која од почеток личеше на малку продолжена верзија на Celica каде беше ставен 6-цилиндричен реден агрегат за разлика од 4-цилиндричниот на Celica. Како и секоја екстремно добро конструирана Toyota и оваа беше на тоа ниво, а челниците на компанијата брзо сфатија дека се на добар пат и затоа продолжија да го еволуираат овој автомобил.

Погледнете го видеото подолу:

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *