Home / Balkan Automoto / Brdska trka Kotor – Trojica pravi oktanski spektakl!

Brdska trka Kotor – Trojica pravi oktanski spektakl!

U nedjelju 28. maja održana je brdska auto trka Kotor – Troica, kojoj su se najviše obradovali domaćini Kotorani.

Dužina staze je 4.350 metara a ove godine se obilježava 65 godina od prve međunarodne brdske trke u Crnoj Gori koja je vožena upravo na Kotorskoj dionici. Trku je pratilo više hiljada posjetilaca, a prenos je bio obezbijeđen i putem interneta.

Prema konačnim rezultatima za Šampionat Crne Gore najbolje vrijeme postigao je Luka Špadijer (MNE AK Mondial Cetinje Formula Global GTI (1) CN (1) 19 2:22.46 2:27.26), u kategoriji II koji je stazu prešao za 4:49.72.

Rekord staze od 2016. godine drzi Miloš Asanović iz AMD “Blažo Smiljanić” – 4 minuta, 17 sekundi i 413 stotinki.

Ukupno najbolje vrijeme je postigao SCASZ Laslo ( HRV AK Dubrovnik Racing Formula 3.0 ) sa rezultatom 4:28.37.

“Iza nas je i ovaj put veoma uspješan vikend! Uz veoma jaku konkurenciju i tehničke probleme u Kotoru smo osvojili: 1. mjesto u grupi N i klasi N3 (BiH) i 3. mjesto u klasi N3 (BiH, Hrvatska i Crna Gora). Nosač motora je pukao, te sam iz tog razloga imao dosta problema sa mijenjanjem brzina. Hvala timu i svima koji su nas pratili, krajnjim rezultatom sam prezadovoljan a proglašenjem pobjednika gdje sam imao i više nego adekvatnu zamijenu još više. Vidimo se na Malačkoj za manje od dvije sedmice.”, kaže za naš portal Harun Hadžić, vozač honde type r u klasi N3.

Ni Ante Alduk ne krije oduševljenje trkom pa kaze: “Sve pohvale za organizatore utrke, u životu se nikad nisam susreo sa tako dobrim ljudima spremnim da ugoste i ispoštuju od policije, gledatelja, vozača do organizatora. Nema šanse da propustim više niti jednu vašu utrku.”

“Od umalo ne odlaska u Kotor, pa do odličnog provoda i vrhunskog rezultata. Prije svega atmosfera je bila fenomenalna, te mjesto i ljudi su sasvim druga priča nego kod nas, dole se to još uvijek cijeni. Jedino mi je nedostajalo malo treninga po stazi jer je to bila još jedna nova staza za mene, i nisam imao auto za trening. Ali ovo je bio jako dobar vikend. Prvu utrku sam dosta vozio na nož, pa je bilo tu i par greškica, koje ću pripisati gumama koje su jedva izdržale vikend. Naravno, griješio sam malo i sam, ali i najbolji griješe, kud neću ja! Drugu utrku sam vidio da te gume nisu više baš raspoložene za suradnju, pa sam gledao to obaviti čim sigurnije, pošto nakon prve utrke i čak dvije sekunde prednosti stvarno nije bilo potrebno ništa riskirati. Večina se čudi kud takvo vrijeme, i ja se čudim, ali znam da je moglo i bolje. Nakon par utrka i godinama pauze, konačno sam se posložio, fizički i psihički. Hvala svima na podršci, odlican je osjećaj odvoziti takvu utrku uz takve navijače i podršku. Hvala svima od srca, jer uz to, još je veći gušt pojaviti se na utrci i normalno veća motivacija za boljim rezultatom.” zaključuje za naš portal Saša Rodola, prvak u klasi N sa hondom type r.

“Prezadovoljan sam trkom i organizacijom. Konkurencija je bila jaka ali sam i pored toga i pored problema sa autom uspio doći do pobjede i rekorda u klasi. Želio bih da se zahvalim Goranu Vučkoviću, Marku Tujkoviću, Darku Ivanoviću i Pinkiju od kojih sam mnogo naučio, koji su mi nesebično pomagali i bili podrška sve vrijeme.”, kaze Đuro Brkan pobjednik u hibrida.

Vidimo se za manje od dvije sedmice u Malačkoj!!!

About vladimir

Check Also

WRC: Утре започнува Рели Хрватска

После одобрувањето за Хрватска рунда во Светскиот рели шампионат минатата година, WRC караванот се враќа …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *