Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Golf 4 RS V10 со 1267КС! Убрзување од 0 до 320км/ч!

Golf 4 RS V10 со 1267КС! Убрзување од 0 до 320км/ч!

Во следното видео ќе имате лудо он-борд возење во Volkswagen Golf 4 RS.

Според информациите од видеото, овој Volkswagen Golf 4 RS е опремен со V10 агрегат кој што има неверојатна моќност од ни помалку, ни повеќе, туку точно 1267 коњски сили!

Овој Golf 4 RS е туниран во нашето соседство, поточно во Косово, од страна на GOGI Racing. Моторот е позајмен од Audi RS6 V10, но подоцна е дополнително обработен, има двоен турбо полнач и нитро. Спринтот до 100км/ч може да го направи за само 2.5 секунди, а до 300км/ч за 13 секунди.

Па, да видиме како изгледа забрзувањето до 0 до 320 километри на час за околу 14 секунди во овој Golf 4 RS V10 со 1267КС:

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *