Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Honda косилка за трева со мотор од CBR1000RR и 190КС! (ВИДЕО)

Honda косилка за трева со мотор од CBR1000RR и 190КС! (ВИДЕО)

Инженерите на Honda решија да монтираат мотор од Fireblade на нивната најбрза косилка за трева за да ја направат уште побрза.

Пред неколку години, Honda нивниот партнер Team Dynamics од BTCC шампионатот направија косилка за трева со мотор од VTR Super Hawk, кој што имаше моќност од 109 коњски сили. Ова возило беше употребено за да се постави Светски Рекорд за најбрза косилка за трева. Рекордната брзина што беше постигната со оваа косилка за трева беше 187.6км/ч.

Сега, повторно се здружија Honda и Team Dynamics за да направат уште побрза косилица за трева, овој пат со мотор од CBR1000RR, со моќност од 190 коњски сили!

Да ја погледнеме оваа луда машина на Honda, кој што овој пат ќе успее без никаков проблем да постигне брзина поголема од 200км/ч! Најбрзата косилка за трева стана уште побрза!

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *