Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Honda S2000 со 1500 КС – eксплозија на кровот при брзина од 305км/ч

Honda S2000 со 1500 КС – eксплозија на кровот при брзина од 305км/ч

Во следното видео ќе видите една од најлудите работи што се случуваат за време на драг трките во Америка.

Станува  збор за специјално подготвена Honda S2000 чии што фабрички мотор е туниран до неверојатни 1500 коњски сили. Оваа S2000 може да ја помине драг патеката од четврт милја (402 метри) за 7.16 секунди.

Но при еден обид да се подобри рекордот, кровот на оваа Honda S2000 беше буквално разнесен. Но тоа не ги спречи сопствениците од Kings Performance да продолжат со успешните резултати.

Да погледнеме како изледаше тоа од надвор, но и од кабината на возачот:

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *