Thursday , June 17 2021
Home / Latest Articles / Lamborghini со 2000КС излетува од тркачка патека при брзина од 320км/ч

Lamborghini со 2000КС излетува од тркачка патека при брзина од 320км/ч

Во следното видео ќе видите како Lamborghini излетува од тркачка патека при неверојатна брзина од 320 километри на час!

За среќа, автомобилот не се преврти и возачот успеа да се извлече без никаква повреда.

Тексас Интернешнл е еден од поголемите драг стрип настани во Соединетите Држави и е поразличен од сите останати.

Овој натпревар е комбинација од традиционалните драг и рол трки и должината на патеката е половина милја (804 метри). Поради должината на патеката, автомобилите развиваат неверојатно големи брзини додека се буквално залепени еден до друг, што ова тркање го прави навистина напнато и опасно!

Многу често доаѓа до несреќи како што е оваа во следното видео. Некои од нив, за жал, имаат и трагичен крај.

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *