Home / Latest Articles / Matija Jurišić nepobjediv u Skradinu

Matija Jurišić nepobjediv u Skradinu

Tijekom ovog vikenda održana je 15. Nagrada grada Skradina pod organizacijom Autokluba Mihovil iz Šibenika.

Na Skradinskoj Ljepotici, prekrasnoj stazi dugoj 3,387 metara, odvozila se je brdska trka u sklopu prvenstava Hrvatske Slovenije i Bosne, i sa snažnom međunarodnom konkurencijom među vozačima koja je na kraju doprinjela sa brojem od 184 prijavljenih vozača.

U grupi A, sa autom Škoda Fabia S2000 nastupio je i Matija Jurišić, prošlogodišnji najuspješniji automobilist godine HAKS-a. Matija, 18-godišnjak iz Rijeke, se profesionalno natjeće na trkama već 10 godina, sa početcima u kartingu gdje je skupio mnogobrojne titule i nagrade.

Prošle godine je zakoračio i u automobilističke vode, gdje je sezonu završio sa naslovima prvaka u kronometar vožnjama, kartingu te brdskim trkama u grupi A.

Njegovo prvo natjecanje bilo je upravo na ovoj stazi, u Skradinu na 14. Nagradi grada Skradina gdje je postavio rekord klase i odnjeo pobjedu klase i grupe. Ove godine je nastavio u istome stilu, rušeći svoj vlastiti rekord te pobjedom u grupi A. A evo i njegovih dojmova sa trke:

“15. Nagrada Skradina je iza nas. Jako dobar rezultat i super sam zadovoljan s time kako je ovaj vikend prošao. Vikend ranije smo bili na Europskom prvenstvu u brdskim trkama na natjecanju Ecce Homo Šternberk u Češkoj gdje smo završili na 3. mjestu u mojoj grupi. To nam je natjecanje također poslužilo kao odličan trening za Skradin i mislim da sam puno spremniji nego prošle godine.

Ovo je prvi put da se vraćam na neku stazu na kojoj sam već vozio i mislim da se vidi to iskustvo stečeno kroz prošlu sezonu. Staza je odlična i jako mi je draga za voziti, a krajolik koji ju okružuje dodaje tom užitku . Vožnje su prošle vrhunski sa 1. mjestom u klasi i u grupi, novim rekordom klase i 9. mjestom u kategoriji 1 od preko 150 autiju.

Jako sam zadovoljan i jedva očekujem sljedeće natjecanje koje se vozi na Malačkoj za 2 tjedna. Zahvaljujem se svojim sponzorima Tokić, Bartog i Yacco, pratećoj ekipi i svima koji su me ovog vikenda podupirali, ispred nas je zanimljiva sezona i nadam se da će svi uživati koliko i ja!” – izjavio je Matija.

About vladimir

Check Also

TCR Europe Монца: Хомола и Аскона најбрзи на слободните тренинзи, ПСС Рејсинг високо позиционирани

28-те возачи кои настапија на слободните тренинзи денес на Монца, најавија доста интересен викенд. Во …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *