Home / Balkan Automoto / Službeno: Rastović sa Stefanovskim u ETCC-u i ove godine

Službeno: Rastović sa Stefanovskim u ETCC-u i ove godine

Čuveni trkaći inženjer Miroslav Rastović, najavio je svoje sudjelovanje na čelu tima AKK Stefanovski s kojim će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju natjecanja ETCC.

Miroslav Rastović je dugogodišnji trkaći inženjer koji je radio za nekoliko raznih timova u prethodnim godinama. Cijela njegova povijest dovela je do toga da se po drugi put sretne i radi s Europskim prvakom na brdskim stazama, ovog puta sa Stefanovskim. Prošle godine kao dio slovenskog tima LEMA, surađivao je na nekoliko utrka sa Stefanovskim. Pošto se nije slagao sa odlukama i pristupom tima, njegova uloga je promijenjena, te je napustio tim razočaran što Stefanovski ne dobiva obećanu priliku i podršku.

Ove godine stvari su se poklopile, a Rastović službeno najavljuje svoju suradnju s prvim makedonskim timom:

“Istina je, dogovorili smo suradnju, premda je još malo vremena preostalo do početka sezone. Moja uloga bi trebala biti nešto između Team managera, tehničkog direktora i trkaćeg inženjera. Naravno, mi smo spremni dokazati prvo domaćoj publici da ćemo napraviti sve da imamo pozitivan rezultat. Idže mi je objasnio važnost ovog trenutka za Makedoniju, pratim situaciju i drago mi je da me je pozvao. Kad vas pozove Šampion njegovog kalibra, ipak je to kompliment za vaš rad. Posebno kad se sjetim prošle sezone. Ostali smo dužni jedan drugome dokazati se.”

Prošla sezona je bila prilično katastrofalna (ne računajući zadnju trku u Imoli). Igor nije imao nadogradnje na automobil iako je po dogovoru trebao imati barem dio na drugoj i ostatak na trećoj trci, zato je imao dosta pehova forsirajući ograničene stare specifikacije Seat Leona. Kako gledaš na prošlu sezonu i što očekuješ od ove?

“Ne želim se više vraćati na to. Stvarno mučna situacija. Iz prošle sezone bez obzira na sve, naučili smo puno. Dobro je kad sagledate iz dobivenog iskustva, za mene nema pozitivnog i negativnog. Stvar je bilo trenutka u kojem smo se našli i bitno je da smo naučili kako neke stvari nećemo raditi. Bitno je da smo sami sebi šefovi. Nema nekoga tko nam diktira kako ćemo raditi. Ako pogriješimo, sami smo si krivi, ali na greškama moramo učiti jer vrijeme i novac nisu na našoj strani da se možemo razbacivati. Imamo zacrtan cilj, pobjede. Znamo da smo sposobni, ali isto tako drugi tamo dolaze radi istih razloga, možda su u prednosti zbog novca. Tako da će puno faktora biti u igri, mi imamo malo slabije karte za igru, ali neće biti iznenađenje ako pobjedimo na nekoliko utrka.”

Bio si pozvan kao komentator za hrvatski Eurosport na otvaranju WTCC sezone u Marakešu? Odakle to?

“S obzirom da je Eurosport od nedavno u Hrvatskoj, zanimalo me je kakav će biti program oko utrka ETCC koje su u prijenosu. Davor Stipčić, Head of Commentary, pozvao me na sastanak gdje mi je iznenada predložio da bih mogao surađivati kao komentator. Naravno da sam pristao, bila mi je čast pomoći, a i osjećam da mi je dužnost s obzirom da kao dugogodišnji sudionik tih utrka imam znanje koje bih želio prenijeti javnosti. Igor Oslić koji je vodio prijenos utrke isto mi je puno pomogao da se brzo snađem u toj novoj situaciji. Bilo kakva popularizacija sporta na kraju koristi i nama kao Stefanovski racing timu, možda postoji mogućnost da nam pomognu i sponzori iz Hrvatske što na kraju donosi i poslovnu suradnju između Hrvatske i Makedonije. Na kraju krajeva, tvrtka za koju sad radim (www.alfateh.hr) pomogla nam je i biti će nam partner kroz sezonu.”

About vladimir

Check Also

WRC: Утре започнува Рели Хрватска

После одобрувањето за Хрватска рунда во Светскиот рели шампионат минатата година, WRC караванот се враќа …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *