Saturday , June 19 2021
Home / Latest Articles / Subaru Impreza со 655 КС и цена од 150 000 долари!!! (ВИДЕО)

Subaru Impreza со 655 КС и цена од 150 000 долари!!! (ВИДЕО)

Знаеме дека е навистина возбудливо да се тунира обичен автомобил и да се претвори во “убиец” на супер-автомобили, но да се потрошат 150 000 долари за тоа?

Ова Subaru Impreza 2.5 RS е навистина добар пример за претераност, имајќи ја во предвид сумата што била потршена за неговото тунирање. Сопственикот на овој автомобил сакал да има тунер со 400 коњски сили, поради што успеал да уништи неколку агрегати обидувајќи се да дојде до посакуваните цифри.

Поради тоа, се реши да набави 2JZ турбо мотор од Toyota Supra и да ја направи својата Impreza со погон на задните тркала. Потоа се премислил и сакал да извлече 655 коњски сили од новиот мотор, но се соочил со нов проблем – гумите биле премногу тенки. По што морало и да се зголеми и меѓуоскиното растојание….

За да дојде до она што го посакувал, сопственикот на овој Subaru Impreza потршил 150 000 долари!

Што е многу, многу е….

Check Also

TCR Europe: Високо квалитетен викенд за ПСС Рејсинг на Пол Рикар

Највисок пласман за Давидовски до сега во неговата кариера во TCR Europe Македонскиот ПСС Рејсинг …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *