Home / Latest Articles / WRC: И покрај страхувањето од откажување, Рели Шведска ќе се одржи

WRC: И покрај страхувањето од откажување, Рели Шведска ќе се одржи

Легендарното Шведско рели се одржа на нозе и годинава, овој пат поради недостаток на снег на деловите каде се одржуваат брзинските испити

Организаторите на релито формираа краен рок на 3ти февруари за одлука за тоа дали ќе се одржи релито или не поради недостаток на снег, но го продолжија за еден ден подоцна.

Следниот ден одлуката беше донесена, а релито повторно закажано , со околу 180км како брзински испити.

Брзинските испити од петокот ќе бидат повторени во сабота, додека два од четирите брзински испити на тие денови ќе бидат во Норвешка, со тоа што Шведска губи најголем број на километри.

Но сепак, пропратната категорија на ова рели, Историската класа, мораше да биде откажана.

Иако „на апарати“, Шведското рели ќе се одржи овој викенд. Погледнете го најавното видео:

About vladimir

Check Also

10 брзи прашања за Ана-Марија Таневска, првата Македонска претставничка во брзински мотоциклизам

Разговаравме со 23-годишната Ана-Марија Таневска, млада и перспективна девојка која има огромна љубов кон мотоциклите. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *